Mainos
Mainos

Palestiinalaiset protestoivat Uspenskin katedraalilla

Kielteistä turvapaikkapäätöstä vastaan protestoivat yhdeksän palestiinalaismiestä ovat iltapäivällä siirtyneet takaisin Uspenskin katedraalin edustalle. Katedraali suljettiin puoli viiden aikoihin. Miehet jatkavat edelleen syömälakkoaan.

Poliisi on poistunut paikalta, mutta he seuraavat tilannetta tasaisin väliajoin. Poliisilla ei ole mitään suunnitelmia palestiinalaisten suhteen. -Maasta karkottaminen on vireillä, mutta sen käsittelyssä menee noin pari kuukautta. Toistaiseksi poliisi ei siis tee mitään, komisario Pauli Åkerla Helsingin poliisista kertoo.

Paikalla on ollut poliisin mukaan myös tänään rauhallista. Aamulla palestiinalaismiehet menivät yhdessä ortodoksien kanssa Uspenskin katedraalissa Helsingissä järjestettyyn jumalanpalvelukseen. Poliisi seurasi tilannetta sivummalla.

Palestiinalaiset lähtivät eilisaamuna Punkalaitumen vastaanottokeskuksesta. He menivät kirkkoon päivällä, kun kirkko oli normaalisti auki. Kun kirkko suljettiin, he eivät suostuneet poistumaan sieltä. Kirkon työntekijät kutsuivat poliisin paikalle, ja Helsingin poliisi sai puhuttua miehet kirkon ulkopuolelle.

Eilisiltana miehet kertoivat aloittaneensa syömälakon. Kaikki miehet ovat lähtöisin Libanonista, mutta he ovat kansallisuudeltaan palestiinalaisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme