Mainos
Mainos

Palestiinalaiset yhä syömälakossa

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet palestiinalaismiehet jatkavat syömälakkoaan Helsingissä, Uspenskin katedraalin edustalla.

Kielteistä turvapaikkapäätöstä vastaan protestoivat palestiinalaismiehet jatkavat syömälakkoaan Helsingin Uspenskin katedraalin edustalla.

Helsingin poliisi seuraa tilannetta tasaisin väliajoin. Poliisilla ei ole mitään suunnitelmia palestiinalaisten suhteen. Maasta karkottaminen on vireillä, mutta poliisin mukaan sen käsittelyssä menee noin pari kuukautta. Paikalla on poliisin mukaan ollut rauhallista myös tänään.

Tiedot miesten kansallisuudesta ovat ristiriitaisia. Miehet itse kertovat olevansa Libanonissa syntyneitä palestiinalaisia. Poliisin mukaan he eivät kuitenkaan ole palestiinalaisia, vaan libanonilaisia.

Palestiinalaiset lähtivät lauantaiaamuna Punkalaitumen vastaanottokeskuksesta. He menivät kirkkoon päivällä, kun kirkko oli normaalisti auki. Kun kirkko suljettiin, he eivät suostuneet poistumaan. Kirkon työntekijät kutsuivat paikalle poliisin, ja Helsingin poliisi sai puhutuksi miehet kirkon ulkopuolelle.Lauantai-iltana miehet kertoivat aloittaneensa syömälakon.

Sunnuntaiaamuna palestiinalaismiehet menivät yhdessä ortodoksien kanssa Uspenskin katedraalissa Helsingissä järjestettyyn jumalanpalvelukseen. Poliisi seurasi tilannetta sivummalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme