Mainos
Mainos

Paljon keskustelua herättänyt liikenneverkkoselvitys ruodittavaksi tänään

Paljon keskustelua herättänyt liikenneverkkoselvitys julkaistaan tänään.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan ehdotus lähtee laajalle lausuntokierrokselle. Liikenne- ja viestintäministeriö on selvittänyt mahdollisen liikenneverkkoyhtiön perustamista.

Yle kertoi eilen, että liikenne- ja viestintäministeriön selvityksen mukaan uusi liikenneverkkoyhtiö myisi ensi vuoden alusta lähtien aikaan perustuvaa tienkäyttöoikeutta. Kiinteä maksu voisi tarkoittaa viikko-, kuukausi- tai vuosimaksua. Keskimääräinen vuosimaksu olisi 539 euroa, mutta se määräytyisi auton hiilidioksidipäästöjen mukaan.

Samalla nykyinen autovero poistuisi kokonaan. Ajoneuvoveron perusveroa sekä polttoaineveroa laskettaisiin. Liikenteen veroja alennettaisiin kaikkiaan 1,6 miljardia euroa.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtajan Ari Jalosen (ps.) mukaan ammattiautoilijat ja muut paljon ajavat hyötyisivät aikaan perustuvasta tienkäyttöoikeudesta. Polttoaineveron lasku hyödyttäisi paljon autoa käyttäviä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme