Mainos
Mainos

Paljon puutteita merkinnöissä – tarkista nämä pyörää ostaessasi

Polkupyörien turvallisuusmerkinnöissä on paljon epäselvyyksiä ja puutteita, kertoo liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Trafi tarkisti Suomessa myytävien polkupyörien turvallisuutta valvontakampanjalla.

Eniten epäselvyyksiä on Trafin mukaan pyörien heijastimien, kellojen ja jarrujen turvallisuusmerkinnöissä. Heijastinpuutteita oli myös kaikissa valvontakampanjan aikana tarkastetuissa lasten kuljettamiseen tarkoitetuissa polkupyörän perävaunuissa.

Trafin mukaan havaitut epäselvyydet eivät automaattisesti tarkoita, että pyörien tai perävaunujen turvallisuudessa olisi puutteita. Kyse voi olla vain puuttuvasta merkinnästä.

Virasto on lähettänyt jälleenmyyjille selvityspyynnöt havaitsemistaan puutteista.

Trafi tarkasti 16 liikkeessä yhteensä 61 polkupyörää 52 eri valmistajalta. Lasten kuljettamiseen tarkoitettuja perävaunuja tarkistettiin kahdeksalta eri valmistajalta. Tarkastukset eivät koskeneet polkupyörien nettikauppaa.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme