Mainos
Mainos

Palkan nousu ripeintä valtiolla

Valtion palkollisten ansiot ovat nousseet hieman rivakammin kuin kunnan ja yksityisten työntekijöiden. Valtion työntekijöiden palkat olivat nousseet syyskesällä 4,9 prosenttia vuoden takaa, kun taas kunnan ja yksityisen palveluksessa olevien ansiot paranivat 4,4 prosenttia, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Palkansaajien nimellisansiot nousivat kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä 4,5 prosenttia verrattuna vuoden 2000 lukuihin. Luvut selviävät Tilastokeskuksen julkaisemisesta ennakkotiedoista. Sopimuskorotusten osuus ansiotason vuosinoususta oli 3,3 prosenttia, ja loppuosa johtui palkkaliukumista ja palkansaajarakenteen muutoksista. Palkansaajien nimellisansioiden nousu oli valtiolla keskimäärin 4,9 prosenttia ja kunnilla sekä yksityisellä sektorilla 4,4 prosenttia. Palkansaajien säännöllisen työajan keskiansio oli heinä-syyskuussa noin 2140 euroa eli 12700 markkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme