Mainos
Mainos

Pälkäneen öljyvuodossa selvittiin säikähdyksellä – maastoon pääsi 700-800 litraa polttoöljyä, jonka pelättiin pilaavan juomaveden

Pirkanmaan Pälkäneellä aamulla sattunut öljyvahinko ei näyttäisi uhkaavan paikallisten pohjavettä.

Pelastuslaitos kertoi aiemmin tänään, että Pälkäneellä noin 700-800 litraa kevyttä polttoöljyä on vuotanut maahan rikkoutuneesta öljysäiliöstä. Samassa yhteydessä tiedotettiin, että Pälkäneen vedenottamo on valmiina katkaisemaan vedenjakelun, jos pohjavesi saastuisi öljystä.

Pälkäneen kunnan tekninen johtaja Matti Vesava kertoo, että onnettomuuspaikkaa on kaivettu ja maata on kuljetettu kaatopaikalle käsiteltäväksi. Tämänhetkisen tiedon perusteella öljyvuoto ei uhkaa pohjavettä.

– Lisäksi onnettomuuspaikalta on pari kilometriä matkaa vedenottamolle. Ei näytä siltä, että vedenjakelu jouduttaisiin katkaisemaan.

Aamulehti kertoi aiemmin, että onnettomuus sattui, kun kuorma-auton lavalta päästettiin sadevettä. Lavaa tyhjentänyt henkilö ei tiennyt lavalla olleesta öljysäiliöstä. Lava putosi sillä seurauksella, että sen sisältö valui maahan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme