Mainos
Mainos

Palkankorotukset voimaan torstaina

Palkat nousevat tupon vaikutuksesta keskimäärin 2,1 prosenttia. Tupon piirissä on yhdeksän kymmenestä palkansaajasta.

Suurin osa työssäkäyvistä suomalaisista saa piakkoin palkankorotuksen. Vuosien 2005-2007 tulosopimuksen mukaiset palkankorotukset tulevat voimaan torstaina 1. kesäkuuta.

Palkat nousevat tupon vaikutuksesta keskimäärin 2,1 prosenttia. Tupon piirissä on yhdeksän kymmenestä palkansaajasta.

Tupon mukaiset palkankorotukset koostuvat kolmesta osasta: yleiskorotuksesta, liittoerästä ja tasa-arvoerästä. Yleiskorotus on kaikille sama 1,4 prosenttia samoin kuin liittoerä 0,4 prosenttia. Tasa-arvoerä on keskimäärin 0,3 prosenttia.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK on laskenut, että keskimäärin 1606 euroa kuukaudessa tienaavan myyjän kohdalla palkankorotus on noin 35 euroa kuukaudessa. Kun huomioon otetaan helmikuussa voimaan tulleet ansiotulojen veronvähennykset, käteen jäävä kuukausipalkka on kesäkuun korotuksen jälkeen noin 41 euroa suurempi kuin viime vuoden lopussa.

2440 euroa viime vuoden lopussa ansainneella metalliteollisuuden miehellä puolestaan korotus on keskimäärin 46 euroa. Kun huomioidaan tupon mukaiset veronkevennykset ja kesäkuun palkankorotus, käteen jäävä kuukausipalkka on kesäkuussa noin 53 euroa suurempi kuin vuodenvaihteessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot