Mainos
Mainos

Palkankorotuksissa vahvimpana mallina perinteinen sekalinja

Tuloneuvottelut ovat tänään edenneet nihkeästi erityisesti irtisanomissuojaa koskevan kiistan takia.

Palkankorotuksista käydyissä keskusteluissa on edetty sen verran, että vahvimpana mallina pidetään nykysopimuksen tapaan ns. sekalinjaa. Matalapalkkaisilla korotukset tulisivat siis euroissa ja senteissä ja parempipalkkaisilla prosentteina.

Toistaiseksi on auki, miten palkankorotukset jakautuisivat yleiskorotuksen ja liittojen neuvoteltavaksi menevän liitto- tai järjestelyvaraerän kesken. Työnantajan mukaan osuuksien pitäisi olla yhtä suuret, mutta SAK ja STTK vaativat yleiskorotukseen selvästi isompaa viipaletta.

Palkankorotusten taso ja mm. tasa-arvo- ja naispalkkaerä ovat vielä täysin auki. Muutoin neuvottelut ovat olleet jumissa ja kaikki keskeiset laadulliset asiat ovat nekin yhä täysin auki. Toiveikkaana tavoitteena on ollut, että keskusjärjestöjen neuvottelutulos olisi valmis maanantaiaamuna.

Neuvotteluasetelmat eilen jumiuttaneeseen kiistaan irtisanomissuojasta yritetään edelleen hakea jonkinlaista ratkaisua. Keskustelut irtisanomissuojasta lukkiutuivat viimeistään sen jälkeen, kun TT:n työvaliokunta torstaina torppasi kokonaan palkansaajapuolen esitykset muutosturva- tai irtisanomisrahasta. Palkansaajapuolella on valiteltu, että työnantajapuolella ei näytä olevan asiassa minkäänlaisia neuvotteluvaltuuksia.

Kuusikon odotetaan keskustelevan tänään vielä myös tulos- ja voittopalkkioista. Järjestöjen ekonomistit käyvät lisäksi keskustelua sopimuksen neuvottelulausekkeista, mm. indeksiehdosta ja ansiokehityslausekkeesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot