Mainos
Mainos

Palkansaajajärjestöjen johtajat lomarahaideasta: "Kaikkia ehdotuksia on neuvottelupöydällä"

Palkansaajajärjestöjen johtajat kommentoivat varovasti lomarahojen leikkaamista osana hallituksen vaatimia toimia.

Lännen Median mukaan palkansaajajärjestöjen johtajat ovat valmiit neuvotelleet lomarahojen puolittamisesta, mikäli hallitus luopuu pakottavasta lainsäädännöstä.

– Kaikkia ehdotuksia on pöydällä koko ajan. Kyllä niitä leikkauskohteita on ihan riittävästi tarjolla. Kysymys on siitä, että saamme tämän neuvotteluprosessin käyntiin. Kaikki kriisit ratkeavat vain neuvottelemalla, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly toteaa Huomenta Suomen haastattelussa.

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder puolestaan huomauttaa, että lomarahat ovat vain yksi asia, kun tarkastellaan eri alojen palvelusuhteen ehtoja.

 – Siellä on paljon muuta mitä katsoa, jos haluaa kilpailukykyä parantaa. Minusta nyt ei pidä juuttua vaan tuijottamaan lomarahoja. Jossain vaiheessa tämä kriisi ratkaistaan ja varmaan niin, että siinä voi olla käytössä paljon muutakin. Silloin toisessa vaakakupissa pitää olla myös paljon työelämäuudistuksia, Fjäder sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme