Mainos
Mainos

Palkansaajajärjestöt: Palkansaajien asema vahvistuu

Palkansaajajärjestöjen mukaan EU:n uusi perustuslaki vahvistaa palkansaajien asemaa. Suomalaisittain on merkittävää, että työeläkejärjestelmä ja pohjoisten harvaan asuttujen alueiden asema on tunnustettu perustuslaissa.

Suomalaisten palkansaajajärjestöjen mukaan EU:n uusi perustuslaki vahvistaa palkansaajien asemaa Euroopassa. Palkansaajajärjestöjen mukaan perustuslaki edistää kansalaisten Euroopan syntymistä ja auttaa työmarkkinajärjestöjen aseman tunnustamista EU-tason neuvottelu- ja sopimusoikeuksineen. Järjestöt korostavat, että suomalaisittain on merkittävää, että työeläkejärjestelmä sekä pohjoisten harvaan asuttujen alueiden asema on tunnustettu perustuslain yhteydessä.

Palkansaajajärjestöt pitävät huonona perusoikeuksien tulkintaa ja soveltamista koskevaa kohtaa, joka rajoittaa työntekijöiden neuvotteluoikeuksia tai työtaisteluita kansallisen lainsäädännön pohjalta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot