Mainos
Mainos

Palkansaajajärjestöt vastustavat lääkekeskuksen alueellistamista

Valtion palkansaajia edustavat järjestöt vastustavat selvityshenkilön, emeritusprofessori Liisa Turakan esitystä, jonka mukaan uusi lääkealan keskus alueellistettaisiin Kuopioon.

Palkansaajajärjestö Pardia, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO huomauttavat, että lääkelaitoksen työntekijöistä yli 92 prosenttia ei tehdyn selvityksen mukaan aio muuttaa pois pääkaupunkiseudulta.

Järjestöjen mukaan lakisääteiset toiminnot lamaantuvat ja lääketurvallisuus vaarantuu, jos henkilökunta ei siirry. Myös uusien työntekijöiden perehdyttäminen vaarantuu, ja työt kasaantuvat jäljelle jääneille viranhaltijoille.

Järjestöt kritisoivat myös sitä, että esityksessä vertailu on tehty vain Oulun ja Kuopion kesken ja Helsinki mahdollisena sijoituspaikkana on jätetty huomiotta.

Myös Suomen Farmasialiitto pelkää, että lääkealan hallinto halvaantuu, jos erityisammattilaiset siirtyvät muihin tehtäviin.

Alueellistaminen tarkoittaisi, että Helsingissä sijaitsevat Lääkelaitos ja Lääkehoidon kehittämiskeskus Rohto lakkautetaan. Jokaiselle työntekijälle tarjotaan töitä uudessa keskuksessa. Turakan mielestä alueellistaminen toisi sekä taloudellisia että toiminnallisia hyötyjä.

Uuden keskuksen on määrä aloittaa toimintansa jo ensi syksynä.

Laitosten henkilökunta on vastustanut alueellistamista jyrkästi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot