Mainos
Mainos

Palkansaajapomo: Kuka puolustaisi vahvaa valtiota?

Valtion henkilöstöä edustavan palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Antti Palola kaipaa poliitikkoja, jotka olisivat valmiit puolustamaan vahvaa valtiota.

Palolan mielestä koko valtionhallintoa ja sen henkilöstöä myllätään uuteen muotoon hinnalla millä hyvänsä.

Valtion henkilöstövähennykset ovat Palolan mukaan johtaneet jo siihen, että virastot eivät pysty nykyisellä henkilöstömitoituksella hoitamaan lakisääteisiä tehtäviään.

– Erityisen huolestuttavaa ja vastuutonta on, että valtio ulkoistaa tehtäviään ja käytäntönä näyttää aivan liian usein olevan, että toiminnasta vastaavan yrityksen tehtäväksi jää likaisen työn tekeminen kuten esimerkiksi henkilöstön saneeraaminen ja työehtojen heikentäminen, Palola sanoi Pardian edustajakokouksessa.

Palola arvioi tiedotustilaisuudessaan, että nykyisen hallituksen vaikuttavuus- ja tuloksellisuusohjelman periaatteet ovat paremmat kuin edellisen hallituksen tuottavuusohjelman, mutta taloudellisen tilanteen vuoksi henkilöstö kokee ne samanlaisiksi.

– Työnantajapuolella puhutaan edelleen tuottavuusohjelmasta, Paloa huomauttaa.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme