Mainos
Mainos

Palkat halutaan julkisiksi

SAK ehdottaa palkkojen avoimuutta lääkkeeksi naisten ja miesten väliseen palkkaeroon.

SAK:n kehittämispäällikön Marja Erkkilän mukaan avoimuus palkka-asioissa auttaisi selvittämään perusteettomat palkkaerot työpaikoilla ja korjaamaan vääristymät.

- Valtion ja kuntien työntekijöiden palkat ovat julkisia. Kansalaisten verotiedot ovat julkisia. Iltapäivälehdet julkistavat säännöllisesti ammattinimikkeittäin keskiarvopalkkoja. Aivan samalla tavalla palkkoja voitaisiin vertailla myös työpaikoilla.

Erkkilän mukaan palkkojen avoin vertailu toisi samalla työnantajille paineita luoda avoimia ja oikeudenmukaisia palkkajärjestelmiä. Oikeudenmukainen palkitseminen myös vähentäisi kateutta ja lisäisi työmotivaatiota sekä tuottavuutta.

Tasa-arvolaki on vuodesta 2005 velvoittanut työpaikkoja tekemään palkkakartoitukset.

- Kartoitukset tehdään niin karkealla tasolla, ettei niistä voi päätellä mahdollista epätasa-arvoa, Erkkilä kertoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot