Mainos
Mainos

Palkaton sen olla pitää

Armeijaa koskevat kysymykset eivät jaa presidenttiehdokkaita selkeästi. Vaalikoneen väittämät "Suomen puolustuksen tulisi rakentua palkka-armeijan varaan" ja "Armeijan tulevat säästöt lisäävät painetta Nato-jäsenyyden puolesta" paljastavat vain sen, että ehdokkaat ovat koko lailla yhtä mieltä näistä asioista.

Yksikään ehdokkaista ei halua palkka-armeijaa ja kaikki ovat sitä mieltä, ettei armeijan säästöt luo uutta painetta Nato-jäsenyyden puolesta.

Vaikka kaikki vastaukset sijoittuvat samalle puolelle keskilinjaa, niin hienosyisempiä eroja löytyy mielipiteiden vahvuudesta.

Siinä missä Eva Biaudet ja Paavo Arhinmäki vastustavat palkka-armeijaa ehdottomasti, on Pekka Haavisto valmis lisäämään pysyviä valmiusjoukkoja.

Paavo Väyrynen katsoo tiukasti, etteivät armeijan säästöt lisää Nato-paineita. Timo Soini on väitteen kanssa vain jokseenkin eri mieltä, eikä haluaisi tehdä armeijan menoista säästöjä.

Katso Saara Rantasen juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot