Mainos
Mainos

Palkkaero naisten ja miesten välillä kaventunut vain hivenen

Naisten ja miesten palkkaerot ovat kaventuneet kolmessa vuodessa vain yhdellä prosenttiyksiköllä. Kun naisen euro oli 80 senttiä vuonna 2006, kolme vuotta myöhemmin se oli 81 senttiä.

Tuoreen selvityksen mukaan näyttää epätodennäköiseltä, että palkkauserot kapenisivat lähivuosina sitä vauhtia kuin on suunniteltu. Eron kuromista vaikeuttavat muun muassa epävarmat talouden näkymät sekä valtion- ja kuntatalouden ongelmat, jotka heijastuvat palkkojen korotusvaraan. Selvityksen mukaan sekin on mahdollista, että erojen kutistuminen jopa hieman hidastuu nykyisestä.

Varatuomari Juhani Saloniuksen selvityksestä ilmenee, että erot kapenivat yksityisellä sektorilla ja valtion työpaikoilla rivakammin kuin kunta-alalla. Kaventumista on saatu aikaan esimerkiksi uudenlaisilla palkkausjärjestelmillä, tasa-arvosuunnitelmilla ja palkkakartoituksilla.

Hallitus ja työmarkkinajärjestöt ovat toteuttaneet niin sanottua samapalkkaisuusohjelmaa vuodesta 2006. Sen tavoitteena on, että miesten ja naisten välinen palkkaero kaventuu 20 prosentista 15 prosenttiin tai sen alle vuoteen 2015 mennessä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme