Mainos
Mainos

Palkkakyselyt paljastivat perusteettomia palkkaeroja

Työpaikkojen palkkakartoitukset ovat paljastaneet perusteettomia palkkaeroja naisten ja miesten välillä. Joka viides Akavan luottamusmieskyselyyn vastannut kertoi, että hänen työpaikallaan on löytynyt palkkavääristymiä.

Jos perusteettomia palkkaeroja oli havaittu, noin puolella työpaikoista oli ryhdytty myös korjaamaan tilannetta.

Kyselyyn vastasi vajaat 800 luottamusmiestä. Kartoitus oli tehty vain puolessa työpaikoista. Mitä suuremmasta työpaikasta oli kyse, sitä useammin palkkakartoituksia oli tehty ja sitä useammin myös huomattu palkkavääristymiä.

Tasa-arvolaki velvoittaa vähintään 30 työntekijän työpaikat laatimaan tasa-arvosuunnitelman. Palkkakartoituksen tulee olla osa suunnitelmaa.

Perusteettomilla palkkaeroilla tarkoitetaan sitä, että kaikille samaa ja samanarvoista työtä saman työnantajan palveluksessa tekevistä ei makseta samansuuruista palkkaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot