Mainos
Mainos

Palkkaneuvottelut: Urpilainen toivoo tulta sammuvaan hiillokseen

Työmarkkinavuodesta uhkaa tulla poikkeuksellisen levoton. Keskitetty tuloratkaisu kaatui eilen. Useat liitot saattavat kiistellä palkankorotuksista valtakunnansovittelijan toimistossa.

Valtionvarainministeri Jutta Urpilainen toivoo, että keskitetty tuloratkaisu saataisiin vielä aikaan.

- Olen huolestunut tästä tilanteesta. Kyllä minä todella toivon, että vielä voitaisiin löytää sellaista tulta tähän sammuvaan hiillokseen, että keskitetty palkkaratkaisu on mahdollista aikaansaada.

Urpilaisen mukaan valtiovalta on valmiina omalta osaltaan tukemaan maltillista palkkaratkaisua.

- Olemme valmiit tukemaan sellaista maltillista palkkaratkaisua, joka toisaalta turvaa palkansaajan ostovoiman, mutta huolehtii myöskin Suomen kilpailukyvystä. Sellaista palkkaratkaisua, joka tuo sitä ennakoitavuutta suomalaiseen yhteiskuntaan, jota me tässä poikkeuksellisen suuressa epävarmuudessa tarvittaisiin, Urpilainen sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

Eilen Metalliliitto, Ammattiliitto Pro ja Ylemmät toimihenkilöt YTN ja Sähköliitto jättivät lakkovaroituksen, kun selvisi, että SAK ja STTK eivät hyväksy työnantajien palkkatarjousta.

Aamulla Huomenta Suomessa vierailleet Metallityöväen liiton puheenjohtaja Riku Aalto ja Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne vaativat kuuden prosentin korotusta palkkakaudelle.

(MTV3)

Katso valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) haastattelu: (Huomenta Suomi 5.10.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme