Mainos
Mainos

Palkkasopua yritetään huomenna

Keskusjärjestöjohtajat yrittänevät seuraavan kerran palkkasopua huomenna.

Neuvottelut keskitetystä ratkaisusta ovat junnanneet paikallaan jo usean päivän ajan. Tänään tiistaina järjestöjohtajat ovat tavanneet toisensa kaksi kertaa, mutta läpimurtoa ei ole saatu aikaan, eikä enää illaksi ole sovittu uusia tapaamisia.

Työnantaja ja palkansaajat ovat erimielisiä palkankorotuksista ja korotusten toteuttamistavasta. Työnantaja haluaisi rahoittaa osan palkankorotuksista aiemmin sovitun työeläkemaksun korotuksen peruuttamisella.

Työeläkemaksun pienentäminen helpottaisi työntekijöiden lisäksi myös työnantajia. Palkansaajajärjestöt vastustavat eläkerahojen käyttöä palkankorotuksiin, koska "nuorille annettu eläkelupaus tulee lunastaa."

Työnantaja on tarjonnut palkkoihin nollakorotusta, mikä ei käy palkansaajille. Myös valtiovarainministeri Jutta Urpilainen vetosi uudemman kerran osapuoliin sovun saamiseksi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot