Mainos
Mainos

Palkkaverot edelleen kireitä Suomessa

Verovertailu osoittaa, että pienten palkkatulojen verotuksessa Suomi on jo eurooppalaisella keskitasolla.

Keskituloa paremmin ansaitsevien verotus on Suomessa edelleen selvästi muita maita kireämpää, ilmenee Veronmaksajien keskusliiton julkaisemasta kansainvälisestä palkkaverovertailusta.

Myös keskituloisten mariginaalivero on Suomessa tänä vuonna lähes yhdeksän prosenttia ankarampi kuin 16 muussa tutkitussa OECD-maassa keskimäärin. Pienten palkkatulojen verotuksessa Suomi on jo saavuttanut eurooppalaisen keskitason.

Työnantajamaksut eivät ole Suomessa yhtä ankaria kuin palkkaverotus, sillä mm. Virossa ja Ruotsissa työnantajamaksut ovat selvästi Suomea kovemmat.

Keskitulon ylittävien palkkatulojen poikkeuksellisen ankara verotus johtuu Veronmaksajien keskusliiton mukaan kireästä veroprogressiosta.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 31.05.2004).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot