Mainos
Mainos

Pallaksen hotellikiista yhä jumissa

Rajua vastarintaa nostattanut Pallastunturin rakennushanke takkuaa edelleen. Hallituksen esitys Pallas-Yllästunturin kansallispuistoa koskevan lain muuttamisesta jäi tänään pöydälle, kun ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) vaati esitykseen muutosta.

Esitys mahdollistaisi Pallaksen matkailukeskuksen laajennuksen. Luontojärjestöjen ja museoviraston arvostelun takia esityksessä on tiukennettu rakentamisen ehtoja.

Esityksen mukaan alueen hotelliin voidaan varata enintään 270 vuodepaikkaa, mikä on kaksi kertaa nykyistä enemmän. Väyrysen mukaan lisäys ei riitä tekemään hankkeesta kannattavaa.

- Tarkoitukseni on esittää muutosta, joka sallii suuremman vuodepaikkamäärän. Muutaman kymmenen paikan lisäyksellä ei ole merkittävää vaikutusta ympäristön kannalta, Väyrynen perusteli.

Hotellin omistajayhtiön Lapland Hotelsin mukaan tiukat ehdot saattaisivat torpata hotellin laajennuksen kokonaan. Yhtiö on korostanut, että alueen majoitustila käytännössä pienenisi, koska hotellin viereinen asuntovaunualue poistuisi käytöstä.

Väyrynen ei osannut vielä kertoa muutosesityksen yksityiskohdista. Hänen mukaansa asian käsittelyä voidaan jatkaa ensi viikolla.

(MTV3-STT)

TÄSTÄ PALLAKSELLA KIISTELLÄÄN

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme