Mainos
Mainos

Pallastunturin hotellista arkkitehtuurikilpailu

Vuosia kiistelty Pallastunturin hotellin laajennus ratkeaa arkkitehtuurikilpailun kautta. Eduskunta hyväksyi keväällä hallituksen esityksen

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa sijaitsevan hotelli Pallaksen laajentamiseksi. Vuonna 1948 rakennettu hotelli on osin huonossa kunnossa ja laajennuksen lisäksi sen vanha osa vaati omalta osaltaan perusteellista korjausta.

Hotellin laajentamista ovat vastustaneet monet ympäristöjärjestöt, jotka pelkäävät laajennuksesta tulevan ennakkotapauksen, joka sallisi rakentamisen myös muihin kansallispuistoihin. Ympäristöministeri Paula Lehtomäki on vakuuttanut, että keväällä tehty päätös rajoittuu vain Pallaksen hotelliin.

Hotelli Pallas kuuluu Lapland Hotels -ketjuun. Ketjun konserninjohtaja Pertti Yliniemi kertoi tänään yhtiön päättävän omalta osaltaan hotellin laajentamisesta kaavoituksen ja arkkitehtuurikilpaiun jälkeen. Kilpailu järjestettäneen jo ensi vuonna. Tätä ennen konserni on pitänyt laajentamismahdoolisuuksia liian pienenä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot