Mainos
Mainos

Paloittelusurmaajien tuomiot pysyivät ennallaan

Turun hovioikeus ei muuttanut Tampereen paloittelumurhista tuomittujen Virpi Buttin ja Janne Hyvösen elinkautisia tuomiota, mutta alensi kahden murhista tienneen miehen tuomioita.

Turun hovioikeus on pitänyt ennallaan Tampereen niin sanotuista paloittelumurhista tuomittujen Virpi Buttin ja Janne Hyvösen elinkautiset vankeustuomiot.

Butt surmasi juhannuksena 2003 miehen tämän asunnossa Pirkkalassa. Hyvönen sai tuomionsa vuonna 2002 kadonneen miehen surmaamisesta.

Butt ja Hyvönen avustivat toisiaan ruumiiden paloittelussa ja hävittämisessä. Käräjäoikeuden määräämän mielentilatutkimuksen mukaan molemmat toimivat täydessä ymmärryksessä. Butt vaati hovioikeuden suullisessa käsittelyssä, että hänen katsottaisiin olleen alentuneesti syyntakeinen. Hovioikeuden ratkaisun mukaan Buttin syyntakeisuutta ei ole aihetta arvioida toisin kuin käräjäoikeus on tehnyt.

Sekä Butt että Hyvönen katsoivat hovioikeudessa syyllistyneensä tappoon, mutta eivät murhaan. Hovioikeus katsoo kuitenkin, että mitään lieventäviä seikkoja ei ole tullut esille ja pitää tekoja käräjäoikeuden tavoin murhina.

Hovioikeus alensi kahden murhista tienneen miehen tuomioita. Molemmat saivat ehdollisen vankeusrangaistuksen. Toinen miehistä osallistui vuonna 2002 surmatun miehen ruumiin osien kuljetukseen. Hovioikeus alensi hänen ehdollisen tuomionsa viidestä kuukaudesta kolmeen. Vuonna 2003 surmapaikalta paenneen miehen hovioikeus tuomitsi törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä 30 päivän ehdolliseen vankeuteen. Käräjäoikeuden tuomio oli ollut neljä kuukautta ehdollista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme