Mainos
Mainos

Paloittelusurman käsittely käynnistyi

Tampereella ja Pirkkalassa tehtyjen paloittelusurmien käsittely alkoi tänään Tampereen käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii elinkautista rangaistusta tamperelaismiehelle ja -naiselle juhannuksena tehdystä murhasta sekä viime vuonna kadonneen miehen murhasta.

Tampereen käräjäoikeus aloitti aamulla kahden erityisen raa'an murhan käsittelyn. Murhista ja ruumiiden paloittelusta syytteessä olevat tamperelasnainen ja -mies ovat tunnustaneet tekonsa.

- Näyttöhän on selvä, mutta tämä on hyvin poikkeuksellinen rikossarja. Käsittääkseni Suomen rikoshistoria ei ihan vastaavanlaista tunne - kyllä tämä on raskas juttu syyttäjällekin, kertoo johtava kihlakunnansyyttäjä Jouko Nurminen.

Tamperelaisnainen murhasi ja paloitteli yhdessä syytteessä olevan miehen kanssa mieshenkilön menneenä juhannuksena uhrin asunnossa Pirkkalassa. Surman jälkeen uhrin ruumiinosat kuljetettiin Nokialle roskalaatikoihin, josta poliisit ne nopeasti löysivät.

Ensimmäinen murhista tehtiin puolestaan jo viime vuonna, ja uhrin jäännöksiä on etsitty jo kahden kuukauden ajan Nokian kaatopaikalta. Syytteessä oleva mies murhasi ja paloitteli uhrinsa, ja tämän jälkeen uhrin ruumiinosat kulkeutuivat roskien seassa kaatopaikalle. Murha tapahtui syytteessä olevan naisen asunnossa ja tähän tapaukseen liittyy myös kannibalismia. Viime vuonna tehdyn murhan ruumis on edelleen hukassa, mutta tämä ei ole este syytteen nostamiselle.

- Syytetyt myöntävät itse teon, ja lisäksi on löytynyt uhrin dna:ksi sopivaa dna:ta asunnosta, sekä muita tällasia todisteita on, jotka sitovat syytettyjen tunnustuksen kyllä ihan varmuudella.

Murhista syytettyjen lisäksi syytteet on luettu myös kahdelle muulle miehelle rikoksentekijän suojelemisesta sekä törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä.

Tapausten käsittelylle on varattu aikaa perjantaihin asti. Ainakin naispuolinen syytetty on vaatinut pääsyä mielentilatutkimukseen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 09.09.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme