Mainos
Mainos

Palokunnalta vakava varoitus: Metsäpalovaara nousemassa historiallisen korkeaksi

Pitkään kestänyt kuiva kausi on nostamassa metsäpalovaaran historiallisen korkeaksi. Maasto on kuivaa ja erittäin herkkää syttymään liekkeihin ympäri Suomea.

Kauhajoen VPK kirjoittaa Facebookissa, että Suomen metsäpaloindeksi on muuttumassa arvoon 6,0. Tämä on Kauhajoen VPK:n mukaan historiallisen korkea arvo. Samoin historiallisesti metsäpalovaroitus muuttuu oranssiksi, joka tarkoittaa vaarallista. Ensi viikon alkupuolella varoitus saattaa muuttua jopa punaiseksi, joka tarkoittaa puolestaan erittäin vaarallista.


Kauhajoen VPK muistuttaa, että lähes koko Suomessa on voimassa metsäpalovaroitus mikä tarkoittaa, että nuotiota tai muuta avotulta ei saa sytyttää.  

Yhdysvalloissa kuvattu video maastopalon keskellä ihmisiä evakuoivasta sheriffistä näyttää konkreettisesti, kuinka hankaliin tilanteisiin pelastustyöntekijät joutuvat tulipaloissa:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme