Mainos
Mainos

Palokuolemat kasvussa

Pelastusalan Keskusjärjestön arvioin mukaan tehokkain keino vähentää palokuolemia olisi riskiryhmien asuntojen varustaminen automaattisilla sammutusjärjestelmillä eli sprinklereillä.

Palokuolemien määrä on jatkanut kasvuaan. Pelastusalan Keskusjärjestön mukaan tulipaloissa kuoli tammi-syyskuussa yhteensä 86 ihmistä, joka on enemmän kuin koko viime vuoden aikana yhteensä.

Järjestön mukaan yleisin syy palokuolemiin on se, ettei ihminen ole ymmärtänyt tai pystynyt poistumaan asunnosta palon sytyttyä. Valtaosa kuolemaan johtaneista tulipaloista sattui omakotitaloissa tai muissa pientaloissa.

Suuri osa tulipalojen uhreista oli keski-ikäisiä miehiä tai ikääntyneitä, jotka asuivat yksin tai kaltaistensa seurassa. Usein heidän toiminta- tai havainnointikykynsä oli heikentynyt sairauden, alkoholin käytön tai ikääntymisen takia. Moni tulipaloista alkoi tupakoinnista tai sähkölaitteista, jotka olivat esimerkiksi viallisia tai jääneet päälle.

Pelastusalan Keskusjärjestöstä kerrotaan, että palovaroitin pelasti syyskuun loppuun mennessä 107 ihmistä. Riskiryhmään kuuluvia se ei kuitenkaan yleensä auta, koska he eivät pysty, ymmärrä tai ehdi poistua tulipalopaikalta. Heidän palovaroittimensa ei myöskään välttämättä ole toimintakunnossa.

Järjestö arvioi, että tehokkain keino vähentää palokuolemia olisi riskiryhmien asuntojen varustaminen automaattisilla sammutusjärjestelmillä eli sprinklereillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme