Mainos
Mainos

Palokuolemien kasvu ei näytä taittuvan

Palokuolemat ovat edelleen kasvussa. Tulipaloissa kuoli tammi- ja helmikuussa 24 ihmistä, mikä on kaksi enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Alkuvuonna palokuolemia oli yksi enemmän kuin tämän vuosikymmenen synkimpänä vuonna 2006, jolloin vuoden aikana kuoli peräti 118 ihmistä.

Suomen pelastusalan keskusjärjestön mukaan kuolleista suurin osa oli ikäihmisiä. Järjestö kannustaakin suomalaisia huolehtimaan kotien paloturvallisuudesta sellaisten ihmisten puolesta, joiden toimintakyky on rajoittunut.

Yli kolme neljäsosaa paloissa kuolleista oli miehiä. Kuolemista 13 sattui omakotitaloissa. Maantieteellisesti palokuolemia on alkuvuoden aikana osunut erityisen paljon Savoon, sillä Etelä-Savossa kuoli kolme miestä ja Pohjois-Savossa kolme miestä ja kaksi naista.

Valtioneuvoston sisäisen turvallisuuden ohjelman yhtenä tavoitteena on vuoteen 2012 mennessä painaa palokuolemien määrä 30:een vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme