Mainos
Mainos

Palolakon sovittelu jatkuu huomenna

Jo 11 viikkoa jatkunutta palomiesten lakkoa soviteltiin torstaina koko päivä, mutta neuvottelut keskeytettiin illalla kuuden aikaan.

Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen mukaan tekstikysymyksissä päästiin aika pitkälle, mutta palkkaukseen liittyvät asiat ovat auki.
Neuvotteluja jatketaan perjantaina iltapäivällä kello 13.
-Hyvistä yrityksistä huolimatta palkka-asioista ei tänään näytetä pääsevän sopimukseen, joten jatkamme huomenna. Kysymys on koko palkkausjärjestelmästä ja myös rahasta, Salonius kertoi.

Salonius toivoi voivansa jättää sovintoesityksen jo torstaina, mutta hänen mukaansa palkka-asioiden vaikeus esti sen. Hän ei sulkenut pois mahdollisuutta, että sovintoesitystä voitaisiin yrittää perjantaina. Palomiesten työaikaa koskevien yksityiskohtien osalta Salonius viittasi siihen, että tekstiasioissa on päästy varsin pitkälle.

Lääkäreiden kiistan sovittelu alkaa

Myös lakkovaroituksen jättäneiden kunta-alan lääkäreiden kiistaa selvitään sovittelijan toimistossa ensimmäisen kerran perjantaina. Sovittelu alkaa aamulla kello 10.

Lääkäreiden mahdollinen lakko alkaisi aikaisintaan maaliskuussa.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme