Mainos
Mainos

Palomestari: Nyt malttia roskien polttoon

Puuskittainen tuuli, kuiva maa ja roskien polttaminen on osoittautunut riskialttiiksi yhdistelmäksi kuluvan päivän aikana.

Kymenlaakson Iitissä roskien polttajat selvisivät säikähdyksellä, kun he saivat itse rajattua käsistä riistäytyneet ja rakennuksia uhanneet liekit ennen palokunnan saapumista paikalle. Päivystävän palomestarin mukaan pintaruoho oli paikalla niin kuivaa, että tuli pääsi leviämään äkkiä.

Päijät-Hämeessä pelastuslaitos on hälytetty sammuttamaan kahta maastopaloa, jotka ovat saaneet alkunsa roskien polttamisessa. Hollolassa kärähti arviolta runsaan tuhannen neliön kokoinen maa-alue, mutta tuulen suunnan muuttuminen auttoi varjelemaan navettarakennusta liekeiltä.

Orimattilassa palo ehti leviämään noin kymmenen metrin päähän omakotitalosta, mutta vahingot rajoittuivat lopulta aluskasvillisuuden ja heinän palamiseen.

Kun maa on kuivaa ja tuuli puuskittaista ja pyörteistä, pitäisi roskien polttoa harkita tarkkaan.

-Näiden kanssa saa olla varovainen ja mielellään jättää polttamatta kokonaan, sanoo päivystävä palomestari Kari Sipilä.

Pääsiäisen aikana on syttynyt useita maastopaloja myös muilla paikkakunnilla.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme