Mainos
Mainos

Palomieslakon sovittelu epäonnistui

Palomieslakon sovittelussa ei maanantaina tapahtunut mainittavaa edistymistä. Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen mukaan osapuolten näkemykset ovat yhä niin kaukana toisistaan, ettei edellytyksiä sovintoesityksen antamiseen ollut.

Salonius neuvotteli Kunnallisen työmarkkinalaitoksen sekä Suomen Palomiesliiton ja sen kattojärjestön Suomen Erityisteknisten liiton Setelin edustajien kanssa sekä aamupäivällä että uudelleen iltapäivällä parin tunnin ajan.

Osapuolet keskustelivat laajalti työtaistelun aiheena olevasta vaatimuslistasta, mutta ratkaisevaa edistymistä ei tapahtunut. Esimerkiksi suojelutyön järjestämistä ei käsitelty.

Osapuolten seuraavasta tapaamisesta ei ole sovittu; valtakunnansovittelija aikoo pitää aluksi yhteyttä kumpaankin osapuoleen erikseen ja sopia myöhemmin uusista neuvotteluista. Osapuolet ovat tavanneet valtakunnansovittelijan toimistossa kahtena perjantaina sen jälkeen kun lakko alkoi 27. marraskuuta.

Lakossa on noin 3000 Suomen Palomiesliittoon Spaliin kuuluvaa palomiestä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme