Mainos
Mainos

Palomieslakon väitetään aiheuttaneen kaksi kuolemaa

Kahden rytmihäiriöpotilaan väitetään menehtyneen palomieslakon takia Helsingissä. Ylen radiouutisten mukaan hätäkeskus ja sairaankuljetus toimivat niin hitaasti, että apua ei ehditty saada ajoissa.

Kaksi 50-vuotiaista menehtyi Helsingissä perjantaina ja maanantaina rytmihäiriökohtaukseen. Helsingin sairaalajohtaja Seppo Vainionpää sanoi radiouutisissa, että rytmihäiriöt ovat hoidettavissa, kunhan apua saadaan perille riittävän ajoissa. Hän totesi myös, että ensihoito ja kiireellinen sairaankuljetus eivät ole olleet 20 viime vuoden aikana näin huonoissa kantimissa.

Palomiesliiton puheenjohtaja Heikki Santala kiisti liiton vastuun ja sanoo Helsingin aluehälytyskeskuksen toimivan täysin normaalisti. Liitto on hänen mukaansa lisännyt suojelutöitä yksipuolisesti, vaikka Kunnallinen työmarkkinalaitos ei ole suostunut neuvottelemaan suojelutöistä.

Palojohto: apu suojelutyöhön liian pieni

Pääkaupunkiseudun palopäälliköt ovat pettyneitä lakossa olevan Suomen palomiesliiton myöntämän suojelutyön vähäisyyteen. Spal ilmoitti eilen päästävänsä koko maassa 15-20 palomiestä kahteen sairaankuljetusyksikköön ja lisämiehitystä mediheli-helikopteriin. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Sipoon palopäälliköt arvioivat tänään pitämässään tiedotustilaisuudessa nykyisen lisäavun merkitsevän käytännössä sitä, että samaan aikaan työvuorossa on koko maassa vain noin viisi Spalin jäsentä.

Kuntatyönantajaa edustava Kunnallinen työmarkkinalaitos pitää Spalin ja sen kattojärjestön Suomen erityisteknisten liitto Setelin suojelutyökieltoa laittomana. KT:n mielestä liitot eivät voi kieltää yksittäisiä jäseniään osallistumasta suojelutyöhön.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme