Mainos
Mainos

Palomiesten verotietoja tutkittiin salaa

Kunnallinen työmarkkinalaitos on selvittänyt palomiesten sivutöiden verokertymät kertomatta selvityksestä työntekijöille. Järjestö on pyytänyt itselleen tietoja sekä verottajalta että pelastuslaitoksilta, kertoo Savon Sanomat.

Selvitys on tehty ympäri Suomen kaikista pelastuslaitoksen työntekijöistä, jotka tekevät 24 tunnin työvuoroja.

Yksi alan työntekijäliitoista Suomen Palomiesliitto SPAL on selvityksestä tyrmistynyt. Ammattiliitto pitää työntekijäpuolen tietämättä aloitettua selvitystä poikkeuksellisena ammattiyhdistyksen historiassa.

Liitto onkin jättänyt asiasta kyselyn tietosuojavaltuutetulle. SPAL:n mukaan työnantajajärjestö ei ole kertonut, miksi palomiesten verotiedot kerätään. Myös palomiehille tieto asiasta on tullut täytenä yllätyksenä.

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen mukaan kyselyllä on tarkoitus selvittää muun muassa palomiesten sivutoimien yleisyyttä. Keskustelua on herättänyt etenkin sivutöiden vaikutus palomiesten työkykyyn sekä työvireyteen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot