Mainos
Mainos

Palonalku puolustusvoimien teknillisessä tutkimuslaitoksessa

Ruuti syttyi palamaa puolustusvoimien teknillisessä tutkimuslaitoksessa Ylöjärvellä tänään kello 10.40, kun laitoksessa oltiin ottamassa näytettä 122 mm:n raketinheittimen raketin moottorista. Kyseessä on rutiinitoimenpide, jonka avulla ajoittain varmistaudutaan puolustusvoimien varikoilla varastoituna olevien rakettien varastointi- ja käyttöturvallisuudesta.

Rakennus on miehittämätön ja työ tehdään kauko-ohjatusti. Automaattinen sammutuslaitteisto sammutti rakettimoottorin välittömästi. Tuli ehti kuitenkin levitä ruutipölyn poistojärjestelmän paperisuodattimeen, joka kärysi jonkin aikaa omassa terässäiliössään.

Puolustusvoimista kerrotaan, että vastaavankaltaisia syttymisiä tapahtuu keskimäärin parin vuoden välein ja niihin on varauduttu työjärjestelyin, turvajärjestelmin ja pelastushenkilöstöä perehdyttäen. Tälläkin kertaa varotoimet voitiin todeta riittäviksi. Paikalla kävivät laitoksen oman palokunnan lisäksi Tampereen aluepelastuslaitoksen Ylöjärven yksiköt. Vaikka vahingot rajoittuivatkin nyt vain kertakäyttöiseen paperisuodattimeen, suhtaudutaan räjähteiden purkutyössä esiintyviin riskeihin jatkuvasti erityisellä vakavuudella. Esimerkiksi palon suodattimeen etenemisen rajoittamismahdollisuudet tutkitaan ja otetaan käyttöön, puolustusvoimista sanotaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme