Mainos
Mainos

Paloniemi kaipaa kansalaistaitoa takaisin kouluihin

Keskustan ryhmän varapuheenjohtajan mielestä suomalaisten lasten ja nuorten valmiudet toimia yhteiskunnassa ovat heikentyneet.

Kansanedustaja Aila Paloniemi ehdottaa keskustan verkkolehti Apilan haastattelussa kansalaistaidon palauttamista oppiaineeksi kouluihin. Keskustan ryhmän varapuheenjohtajan mielestä aine on tarpeen nuorten yhteiskunnallisten valmiuksien parantamiseksi.

Kansalaistaito poistui peruskoulun oppiaineiden joukosta vuonna 2000, jolloin lakeja perusopetuksesta, lukioista ja ammatillisista koulutuksesta muutettiin. Uudistusten myötä terveystiedosta tuli itsenäinen oppiaine peruskoulujen ja lukioiden opetuksessa. Paloniemen mielestä suomalaisten lasten ja nuorten valmiudet toimia yhteiskunnassa ovat heikentyneet, joten kansalaistaito olisi syytä palauttaa oppiaineeksi.

- Nuorilla on tänään ongelmia yhteiskunnallisten valmiuksien osalta. He eivät välttämättä tiedä, miten virastoissa on asioitava tai kuinka opiskelupaikkaa haetaan, Paloniemi huolehtii.

Paloniemen mielestä kansalaistaidon ottaminen takaisin oppiaineeksi vahvistaisi koulutusjärjestelmän perustehtävää, lasten ja nuorten kasvattamista elämää varten. Paloniemi on opetushallituksen johtokunnan puheenjohtaja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme