Mainos
Mainos

Palovaroittimet lisääntyneet

Palovaroittimia alkaa olla jo kaikissa suomalaiskodeissa. Palovaroittimen on ostanut tähän mennessä vähän useampi kuin yhdeksän kotitaloutta kymmenestä. Palovaroittimen vaativa laki tuli voimaan viime syyskuussa, ja varoittimen ostolle annettiin vuosi aikaa. Palovaroittimia on nyt jo liki kaikissa omakotitaloissa, mutta kerrostaloista vasta neljällä viidestä kodista on varotin. Maalla palovaroittimia on vähän paremmin kuin kaupungeissa, samoin vanhempi väki on hankkinut varoittimen useammin kuin nuoret aikuiset.

Paristonvaihto tavaksi


Perjantaina 11.2. vietetään valtakunnallista hätänumeropäivää. Tämän vuoden teemana on palovaroittimen paristonvaihto. Sillä sisäministeriö haluaa muistuttaa, että palovaroittimen paristo tulee vaihtaa säännöllisesti vuoden välein, ja tällainen päivä voisi olla helmikuun 11. päivänä vietettävä 112-päivä. Näin varmistetaan, että palovaroitin on toimintakunnossa. Uuden pelastustoimilain mukaan asukas vastaa itse sekä palovaroittimen hankinnasta ja asentamisesta että sen toimintakunnossa pitämisestä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme