Mainos
Mainos

Palovaroittimet lisääntyneet

Palovaroittimia alkaa olla jo kaikissa suomalaiskodeissa. Palovaroittimen on ostanut tähän mennessä vähän useampi kuin yhdeksän kotitaloutta kymmenestä. Palovaroittimen vaativa laki tuli voimaan viime syyskuussa, ja varoittimen ostolle annettiin vuosi aikaa. Palovaroittimia on nyt jo liki kaikissa omakotitaloissa, mutta kerrostaloista vasta neljällä viidestä kodista on varotin. Maalla palovaroittimia on vähän paremmin kuin kaupungeissa, samoin vanhempi väki on hankkinut varoittimen useammin kuin nuoret aikuiset.

Paristonvaihto tavaksi


Perjantaina 11.2. vietetään valtakunnallista hätänumeropäivää. Tämän vuoden teemana on palovaroittimen paristonvaihto. Sillä sisäministeriö haluaa muistuttaa, että palovaroittimen paristo tulee vaihtaa säännöllisesti vuoden välein, ja tällainen päivä voisi olla helmikuun 11. päivänä vietettävä 112-päivä. Näin varmistetaan, että palovaroitin on toimintakunnossa. Uuden pelastustoimilain mukaan asukas vastaa itse sekä palovaroittimen hankinnasta ja asentamisesta että sen toimintakunnossa pitämisestä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot