Mainos
Mainos

Palstaviljely kiinnostaa kaupunkilaisnuoria

Vuokrapalstanviljely kaupungeissa on kiinnostanut vanhempaa ikäpolvea jo pidempään, mutta nyt nuoret ovat innostuneet aiempaa enemmän viljelemään omia pieniä kaupunkilaispalstojaan. Viherpeukoille riittääkin nyt puuhaa kun saa nyyrätä omilla vuokrapalstoilla. Kävimme Oulussakysymässä, mikä palstaviljelyssä nuoria kiinnostaa

Riikka Säärelä on yksi niistä lukuisista kaupunkilaisnuorista, jotka ovat hankkineet täksi kesäksi kaupungilta vuokrapalstan.

- Sipulia, porkkanaa, lanttua, perunaakin vähän kokkeillu ja punajuurta sitten on kaikkea pikku herkkuja kuten salaatteja, rukolaa semmosta, kertoo Säärelä viljelyrepertuaaristaan.

Oulussa yleisin viljelypastan vuokrasopimus on yksivuotinen. Kooltaan pastat ovat alkaen 10 x10 metriä eli aarin ja hinnaltaa 12 euroa vuosi.

- Ehkä tärkein juttu tässä on, että pystyy itse päättämään millä lannoittaa. Tietysti nämä palstat ovat monivuotisessa käytössä, eli koskaan ei tiedä mitä edellinen viljelijä on maahan laittanut. Mutta kyllä ne aika ekoihmisiä on, jotka tämmöstä tekee, Säärelä uskoo.

Palstaviljely tarjoaa mukavaa vastapainoa opiskelulle ja työlle, eli se ei ole pelkästään rikkaruohojen kitkemistä, vaan siitä saa myös hengenruokaa, johon jää helposti koukkuun.

- Tämä on omalla tavallaan rankkaa, mutta toisaalta ajatukset saavat levätä. Illalla kun täällä yksin kitkee töitten jälkeen, niin tietyllä tapaa siinä rentoutuu päivän paineista, Riikka Säärelä kertoo.

Katso Ari Kettusen raportti Oulusta (Seitsemän uutiset 5.7.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot