Mainos
Mainos

Palta tyrmää IAU:n esityksen yleissitovasta työehtosopimuksesta

Palvelualan työnantajat Palta ei pidä Ilmailualan Unionin IAU:n esitystä maahuolintapalveluja koskevaan kiistaan vakavasti otettavana.

IAU on ehdottanut, että se luopuisi työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisista toisen sopimuskauden palkankorotuksista maahuolintapalveluissa.

Vastineeksi IAU vaatii, että Finavia ryhtyisi noudattamaan alan yleissitovaa työehtosopimusta myös halpalentoyhtiöiden maahuolintapalveluissa.

PAltan mukaan IAU:n vaatimukset Airpron oman työehtosopimuksen syrjäyttämisestä ovat voimassa olevan työehtosopimuslain vastaisia.

Palta sanoo tiedotteessaan myös, että IAU:n esitys perustuu pelkkiin oletuksiin, koska toisen sopimuskauden kustannusvaikutuksista ei ole vielä sovittu.  

Kiistan vuoksi IAU on uhannut työnseisauksilla matkatavaroiden käsittelyssä Finavian ylläpitämillä lentoasemilla 14. ja 15. huhtikuuta. Lisäksi lentoyhtiö Norwegianin maahuolintapalvelut pysähtyisivät kokonaisuudessaan Helsinki-Vantaalla.

Otsikkoa muutettu 5.4. klo 10.20. koska siihen oli virheellisesti kirjoitettu työsopimus. Kyse on tietenkin työehtosopimuksesta, kuten uutisessa kerrotaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme