Mainos
Mainos

Palvelualoilla tehdään pätkätöitä

Ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n luottamusmieskyselyn mukaan yksityisillä palvelualoilla lähes puolet eli 47 prosenttia työsuhteista on epätyypillisiä eli osa- tai määräaikaisia.

Epätyypillisten työsuhteiden osuus on kyselyn mukaan kasvanut sak-laisessa työkentässä. Keskusjärjestön jäsenistön kaikista työsuhteista osa-aikaisia tai määräaikaisia on reilu neljännes. Julkisella sektorilla epätyypillisiä työsuhteita on neljännes. Vähiten osa- ja määräaikaisia työsuhteita on teollisuudessa, vain kuusi prosenttia.

Tänään julkistettuun, maalis-huhtikuussa tehtyyn kyselyyn vastaisi 528 SAK:laista pääluottamusmiestä. Kysely tehdään kaksi kertaa vuodessa.
Kyselyn mukaan uusia työntekijöitä on viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana palkattu kolmella viidestä työpaikasta. Työvoimaa kierrätetään yleisesti eli 14 prosenttia työpaikoista on puolen vuoden aikana sekä ottanut uutta työvoimaa että irtisanonut tai lomauttanut.

Työpaikkatason työaika- ja palkkasopimuksia on puolen vuoden aikana tehty 40 prosentilla työpaikoista. Työajoista on paikallisesti sovittu vuoden sisällä keskimäärin joka neljännellä työpaikalla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme