Mainos
Mainos

Palvelujen hinnat korkeita Suomessa

Suomessa palvelujen hinnat ovat jopa neljänneksen kalliimpia kuin EU:n vanhoissa jäsenmaissa. Erityisen kalliita ovat työvoimavaltaiset palvelut kuten remontointi.

Suomessa palvelujen hinnat ovat keskimäärin 20 prosenttia kalliimmat kuin EU:n vanhoissa jäsenmaissa. Sitä vastoin virolaisten palvelujen hintataso jää keskimäärin kolmannekseen Suomen hinnoista.

Erityisen kalliita meillä ovat työvoimavaltaiset palvelut kuten kotien remontointi tai kodinkoneiden korjaus. Pääomavaltaisiin palveluihin kuuluvat puhelujen hinnat ja energia eivät yllä vertailun kärkipäähän, koska tiukka hintakilpailu pitää niiden hinnat kurissa.

Palvelujen hintaerot eri Euroopan maissa ovat suuret, ja eri toimialoista korjauspalveluiden hintaerot ovat kaikkein suurimmat. Niissä ääripäiden maita ovat Norja ja Romania, joiden välinen hintaero on kymmenkertainen.

Korkean elintason maissa palvelujen hinnat ovat suhteellisesti kalliimpia kuin tavarat. Palvelujen hintavertailua varten Euroopan tilastovirasto Eurostat keräsi tietoja 31 maasta.

Suomessa tutkimustulokset julkisti Kuluttajatutkimuskeskus.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 16.03.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme