Mainos
Mainos

Palvelujen sukupuolisyrjinnästä voi saada nyt hyvitystä

Vain toiselle sukupuolelle tarkoitetut risteilytarjoukset ja alennukset pääsymaksuista ovat nyt historiaa. Tasa-arvolaki tiukkeni vuodenvaihteessa koskemaan myös tavaroita ja palveluja niin, että niiden tarjoamisessa syrjityllä on oikeus hyvitysmaksuun.

Lain tiukennuksen tarkoituksena on estää selkeästi epäoikeudenmukainen erilainen kohtelu sukupuolen perusteella. Sen sijaan esimerkiksi äitienpäivätarjoukset ovat edelleen mahdollisia, koska huomionosoitus annetaan harvoin. Lisäksi niissä on kyse arvoltaan vähäisestä alennuksesta.

Esimerkiksi hiustenleikkuun hinnoittelu ei saa kuitenkaan enää perustua sukupuoleen.

Jos kokee tulleensa palveluissa syrjityiksi, siitä voi nostaa oikeudessa kanteen. Hyvityksen vähimmäismäärä on 3000 euroa, mutta sitä voidaan myös kohtuullistaa. Tähän vaikuttavat muun muassa syrjinnän laatu ja kestoaika sekä se, onko palvelun tarjoajalle annettu mahdollisuus korjata menettelynsä.

Lain noudattamista valvovat tasa-arvovaltuutettu ja tasa-arvolautakunta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot