Mainos
Mainos

Palveluseteleiden kirjo on laajenemassa työterveyshoitoon

Pyrkimyksenä on osaltaan purkaa julkisen terveydenhoidon pitkiä jonoja yksityiselle puolelle.

Lounas- ja liikuntaseteleistä alkanut palveluseteleiden kirjo on laajenemassa työterveyshoitoon.Uudella hoitosetelillä yrityksille ja työntekijöille tarjotaan ennaltaehkäisevää hierontaa ja fysioterapiaa sekä hammaslääkäripalveluita.

Yrityksen omistaja ottaa käyttöön uuden Hoitosetelin, joka tuo lakisääteisen työterveyshoidon rinnalle myös ennaltaehkäisevää hoitoa: hierontaa ja fysioterapiaa. Yrittäjä haluaa, että työntekijät pysyvät kunnossa ja pysyvät yrityksen palveluksessa.

- Tämä on meille erittäin tärkeä asia: ala on erittäin harvinainen. Jos saa työntekijät koulutettua, on erittäin tärkeä myös, että pitää ne sitten meillä myös töissä, toimitusjohtaja Pekka Vähäkuopus ECP Groupista kertoo.

Suomen Hoitoseteli kokoaa maanlaajuista verkostoa, joka tarjoaa fysioterapiaa, hierontaa ja hammaslääkäripalveluita yritysten työntekijöille. Hoitosetelin pyrkimys purkaa julkisen terveydenhoidon pitkiä jonoja kiinnostaa myös Sitraa.

- Kyllä me nähdään tässä mahdollisuus, että nimenomaan julkisen sektorin painetta voidaan vähentää sillä, että ihmiset pystyisivät hakeutumaan yksityisen sektorin hoitoihin, yrittäjä Jerry Ketola Suomen hoitosetelistä kertoo.

Suomen Hoitosetelin lisäksi liikkeellä ovat liikuntasetelistään tuttu Smartum, jolla on pilottihanke Keski-Suomen kuntien kanssa sekä Etelä-Suomessa hierontapalveluita markkinoiva Työkuntoseteli.

Alan ammattilaiset uskovat, että hoitosetelit lisäävät terveydenhoidon tehokkuutta.

- Mä uskon, että jos hoitoseteleitä käytetään esimerkiksi fysioterapiaan, niin säästetään yksilön, työnantajan ja ihan yhteiskunnankin varoja, koska varmasti kuntoutusjaksot lyhenee, kun asiakkaat hakeutuvat nopeammin fysioterapiaan, johtava fysioterapeutti Susanna Jaakkola FysioProVitasta kertoo.

Seteliyritykset pyrkivät saamaan hoitoseteleille samanlaisen veroedun kuin lounas- ja liikuntaseteleillä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme