Mainos
Mainos

Palvelut internettiin — ikäihmisille iso lasku

Viranomaiset ovat huolissaan ikäihmisten syrjäytymisestä tietokonetaidottomuuden vuoksi.

Yhä useampi palvelu on saatavilla ainoastaan internetistä, vaikka vain puolella yli 65-vuotiasta on käytössään netti. Ikäihmisille järjestetään atk-opetusta vapaaehtoisvoimin, mutta apua ei riitä kaikille sitä tarvitseville.

Viranomaistasolla tilanne nähdään vakavana.

— Ilmiö on vakava, jos ajatellaan, että yhteiskunnassa palvelut menevät verkkoon ja meillä on iso joukko ihmisiä, jotka eivät pysty sitä hyödyntämään, arvioi johtaja Päivi Seppälä Kuluttajavirastosta.

Sen lisäksi, että ikäihminen jää ilman yleispalveluja, vanhus saattaa joutua maksamaan erikseen jokaisesta paperilaskusta. Lisäksi pankissa maksetaan vielä perinteisestä tiskipalvelusta. Vain kolme paperilaskua kuukaudessa voi aiheuttaa 120 euron loven eläkkeeseen vuosittain.

Kuluttajavirastossa puhutaankin jo syrjäytymisestä.

Katso Mari Karppisen juttu (Kymmenen uutiset 18.10.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot