Mainos
Mainos

Palvelutyönantajien Ojala vaatii muutoksia työttömyysturvajärjestelmään

Palvelutyönantajien PT:n toimitusjohtaja Arto Ojala vaatii muutoksia työttömyysturvajärjestelmään.

Ojalan mukaan järjestelmä tulisi asettaa "ennakkoluulottomaan tarkasteluun" siten, että työn vastaanottamisesta tehtäisiin aina kannattavampaa kuin työttömyyskorvauksella eläminen.

Ojalan näkemyksen mukaan nykyjärjestelmänkään mahdollisuuksia ei käytetä hyödyksi. Järjestön suhdannekatsauksen esittelytilaisuudessa tänään hän mainitsi karenssiajan yhtenä esimerkkinä tästä.

-Joko työtä ei tarjota tai työpaikkaa tarjoava yritys toteaa hakijan työhön sopimattomaksi, Ojala sanoo.

Sen sijaan työnantajamaksujen porrastus ei Ojalaa innosta. Porrastusta esitti kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz ryhmänsä kesäkokouksessa eilen. Ojalan mukaan porrastukset luovat aina keinotekoisia rakenteita, kun pyritään edullisemmalle puolelle.

Palkkakilpailun lietsominen huolestuttaa

Ojala on lisäksi huolissaan "kiihkeistä työmarkkinapuheista, joita kuuluu katkeamatta varsinkin julkisen sektorin ammattiliitoista".

-On vaikea nähdä, miten palkkakilpailun lietsominen auttaisi julkisen sektorin työntekijöiden suhteellista asemaa. Lapsi menee pesuveden mukana, jos näillä puheilla tuhotaan järkevän työmarkkinaratkaisun mahdollisuus jo ennen neuvottelujen alkamista, hän sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme