Mainos
Mainos

Palveluyrityksien myynnin odotetaan kasvavan edelleen

Palveluyritykset ennakoivat myyntinsä kasvavan edelleen, joskin tämän vuoden kasvuvauhdin lasketaan nyt jäävän noin 3,5 prosenttiin. Vielä alkuvuodesta myynnin arvioitiin nousevan 5 prosenttia viime vuodesta.

Vaikka palveluyritykset suhtautuvat oman myyntinsä kasvuun alkuvuotta hieman varovaisemmin, yleistä taloustilannetta arvioidaan Palvelutyönantajien tänään julkaisemassa kyselyssä selvästi myönteisemmin kuin puoli vuotta sitten. Myös alan työllisyydessä on piristymisen merkkejä.

Nyt suhdanteiden heikentymistä odottavia yrityksiä on noin 20 prosenttia, kun puoli vuotta sitten tilanteen heikentymistä ennakoivia oli hieman päälle 30 prosenttia.

Suurin osa palvelualan yrityksistä ennustaa suhdanteiden pysyvän ennallaan. Suhdanteiden parantumista odotetaan etenkin matkatoimistoissa, huolinta-alalla ja työvoimapalveluissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme