Mainos
Mainos

PAM: EK:n päätökset vaikeuttavat sopimista

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja harmittelee paikallisen neuvonta- ja neuvottelupalvelun lopettamista.

Palvelualojen ammattiliitto PAM:in puheenjohtaja Ann Selin sanoo, että Elinkeinoelämän keskusliiton päätökset toimintojen supistamisesta vaikeuttavat sopimista ja lisäävät oikeusjuttuja.

Selinin mukaan EK:n ratkaisu alueellisen neuvonta- ja neuvottelupalvelun lopettamisesta heikentää merkittävällä tavalla erimielisyysasioiden ripeää ratkaisemista. EK:n päätös on myös ristiriidassa heidän omien pyrkimystensä kanssa lisätä paikallista sopimista, Tampereella puhunut Selin huomauttaa.

Selinin mielestä asiat olivat ennen paremmin, kun EK:hon sulautetulla Palvelutyönantajilla oli laaja aluetoimistoverkosto. Silloin monet erimielisyysasiat sovittiin paikallisesti ammattiliiton ja PT:n myötävaikutuksella.

- Toivoisin, että EK:ssa pohdittaisiin alueellisen työmarkkinatoiminnan arvo vielä uudelleen. Me PAM:issa emme voi pitää EK:n ratkaisuja hyväksyttävinä, varsinkaan jos ne johtavat jäsentemme työsuhderiitojen hoidon pitkittymiseen.

(MTV-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot