Mainos
Mainos

PAM haluaa kumota videoalan työsopimimuksen

Palvelualojen ammattiliitto on huolissaan etenkin videoalan myyjien palkkauksesta, joka on noin kolme euroa kaupan alan vastaavaa palkkaa huonompi.

Palvelualojen ammattiliitto (PAM) on huolissaan videovuokraamoiden työntekijöiden asemasta, kertoo Helsingin Sanomat. Liitto haluaa mitätöidä videoalan työehtosopimuksen, joka ei sen mielestä ole työntekijöille edullinen. Esimerkiksi myyjien alin palkka on Helsingin Sanomien mukaan videoalan sopimuksessa noin kolme euroa kaupan alan työehtosopimuksen vastaavaa palkkaa huonompi.

PAMin mukaan työnantaja käyttää videoalan työntekijöitä edustavaa Videoalan Clubia kulissina. Aikaisemmin Makuunin kanta-asiakaskerhona toiminut Videoalan Clubi perustettiin vain muutamaa kuukautta ennen videoalan sopimuksen allekirjoittamista. PAM katsookin, että työnantaja on tehnyt sopimuksen itsensä kanssa, eikä Clubi edusta työntekijöitä.

PAM on huolissaan siitä, että tällainen ilmiö saattaisi levitä suomalaisille työmarkkinoille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme