Mainos
Mainos

PAM kaipaa pelisääntöjä Facebookin käyttöön

Palvelualojen ammattiliitto PAM kaipaa ohjeistusta Facebookin käyttöön. Pirkanmaan aluepäällikön Niina Koivuniemen mukaan nuoret tuntuvat olevan hukassa siitä, mitä Facebookin kaltaisessa mediassa voi sanoa ja kirjoittaa.

- Aluksi ajattelin, että onhan se itsestäänselvyys, että kaikkihan tietää, ettei yleiselle keskustelupalstalle ihan mitä tahansa saa laittaa, mutta yllättävän paljon näitä ongelmatilanteita on tullut, Koivuniemi toteaa.

Koivuniemen mukaan monet nuoret puntaroivat esimerkiksi, mitä työpaikan kahvipöytäkeskusteluissa saa sanoa ja mitä niistä kannattaa illalla kirjoittaa Facebookiin.

- On nämä sellaisia asioita, että enpä olisi ajatellut, että näitä joutuu pohtimaan, Koivuniemi naurahtaa.

Yle Uutiset kertoi tänään tapauksesta, jossa työntekijä oli irtisanottu hänen haukuttua työnantajaansa Facebookissa. Koivuniemi osallistui tapauksen selvittelemiseen, ja on saanut sen tiimoilta paljon yhteydenottoja

- Tämä on aiheuttanut uskomattoman paljon keskustelua. Minulle on tullut puheluja muidenkin liittojen jäsenistöltä.

Yhteydenotoissa on Koivuniemen mukaan ihmetelty nuorten työntekijöiden taitamattomuutta, mutta toisalta myös kerrottu työnantajan edesottamuksista.

- On ihmetelty, voiko olla totta, että nuoret ovat niin osaamattomia ja tietämättömiä siitä, minkälaiset pelisäännöt työelämässä yleensä on. Toisaalta on kerrottu juttuja yli-innokkaasti valvovista työnantajista, Koivuniemi kuvailee.

Koivuniemi uskoo, että tämänpäiväisestä irtisanomiskohusta on ollut myös hyötyä.

- Uskoisin, että tämän keskustelun jälkeen moni ajattelee enemmän, mitä Facebookiin kirjoittaa, Koivuniemi arvioi.

Myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirillä on ollut omat ongelmansa Facebookin kanssa. Piiri päätti toissa viikolla kieltää Facebookin käyttämisen työajalla, koska henkilökunnan jäsen oli kirjoitellut palvelussa potilaista kyseenalaiseen sävyyn.

Verohallinto, Kokkolan kaupunki ja Metso-konserni ovat niin ikään kieltäneet Facebookin käytön työajalla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot