Mainos
Mainos

Pam: Kunnille korvausvastuu tupakansavusta

Palvelualojen ammattiliitto Pamin toinen varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen uskoo, että kunnat voivat jatkossa joutua korvausvastuuseen tupakkalain valvonnan laiminlyönnistä.

Julkusen mukaan tupakansavun aiheuttamien terveysongelmien hoitaminen voi tulla ravintola-alan työntekijöille niin kalliiksi, että työnantajan korvausvastuun lisäksi voidaan vaatia myös tupakkalain noudattamista valvovia viranomaisia korvausvastuullisiksi.

Ongelmia lisää tupakkalain tiukkeneminen heinäkuussa. Tuolloin baaritiskien tulee olla savuttomia kaikissa ravintoloissa. Lisäksi yli 50 neliön ravintoloissa puolet tarjoilualueesta on oltava savuttomia. Porissa torstaina puhunut Julkunen katsoo että tupakkalain rikkomukset johtuvat ravintoloiden heikosta omavalvonnasta, valvovien viranomaisten piittaamattomuudesta sekä asiakkaiden välinpitämättömyydestä.

-Ravintolat myös tietävät, ettei valvontakäyntejä tosiasiassa tehdä myöhään illalla tai yöaikaan. Rikkomuksia tapahtuu eniten "diskoravintoloissa" ja ns. kansanravintoloissa, joissa ei ole koko aukioloajan kattavaa ruokatarjontaa, ja joissa asiakasmäärät yöaikaan ovat suuria.

Julkusen mukaan kuntien tulee omasta aloitteesta tai tehtyjen ilmoitusten perusteella suorittaa varasto- ja myyntipaikkojen tarkastuksia. Lisäksi kuntien tulee valvoa tupakkatuotteiden ja -välineiden myyntiä, mainontaa ja ravintoloiden omavalvontaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme