Mainos
Mainos

PAM: Täysi tuki Urpilaiselle alipalkkauksen kriminalisoinnista

Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selin on erittäin tyytyväinen valtionvarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) tuoreeseen esitykseen kriminalisoida alipalkkaus.

PAMissa hoidetaan vuosittain satoja tapauksia, joissa palkkaa on maksettu liian vähän tai lisät ovat jääneet maksamatta. Käräjäoikeuteen asti etenevät jutut ovat PAMin mukaan jäävuoren huippu ja harmaan talouden selvitysyksikön raporteista käy ilmi, että alipalkkaus on palvelualoilla yksi selkeä harmaan talouden ilmenemismuoto.

– Tuntuu myös hullulta, että yksittäisten työntekijöiden pitää erikseen käräjöidä jopa useita vuosia saadakseen sen, mikä heille työehtosopimuksen mukaisesti kuuluu, Selin sanoo.

Selin ihmettelee, että Elinkeinoelämän keskusliitto vastustaa alipalkkauksen kriminalisointia.

– Kun työnantaja häviää jutun oikeudessa, niin maksettavaksi tulee vain se osuus, mikä olisi pitänyt ihan normaalistikin maksaa jo tilipäivänä, aivan kuten kaikkien muidenkin työnantajien, Selin selvittää.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme