Mainos
Mainos

PAM: Verot ja maksut vaikuttavat palkkavaatimuksiin

Palvelualojen ammattiliiton (PAM) puheenjohtaja Maj-Len Remahl (sd.) sanoi tänään Jyväskylässä, että alan palkkavaatimuksiin vaikuttavat myös ratkaisut veroista ja palvelumaksuista.

Remahl korosti, että paineet palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaamiseksi kasvavat palvelualoilla niin kuin julkisella puolellakin. PAM arvioi suhtautumistaan tupoon sen jälkeen kun tiedetään, pystytäänkö yhteisistä tavoitteista sopimaan, ja mitkä tavoitteet ovat.

Julkisten palvelujen turvaaminen on yhteinen intressi, mutta Remahl muistutti, että kasvavat julkiset menot voidaan rahoittaa vain verotusta ja palvelumaksuja korottamalla. -Meidän on otettava myös tämä tosiasia huomioon silloin, kun mitoitamme omia palkkavaatimuksiamme, Remahl sanoi.

Remahlin mukaan palvelualojen työpaikolla nousevat työaikakysymykset yhä tärkeämmiksi. Hän esitti, että koko ay-liike ryhtyisi vaatimaan yhtenäistä päivittäistä vähimmäistyöaikaa. -Jos ihmiset joutuvat vasten tahtoaan tekemään alle neljän tunnin työpäivää, kysymys ei enää ole ihmisarvon kunnioittamisesta. PAM haluaa myös poistaa aikarajan sovitellulta päivärahalta, jota voidaan maksaa nyt korkeintaan 36 kuukautta. Ensimmäiset työntekijät joutuvat järjestelmän piiristä pois ensi keväänä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot