Mainos
Mainos

PAMin Ann Selin: Miljardin kevennys näyttää mahdolliselta

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Ann Selin on varovaisen myönteinen hallituksen veronalennuslupauksille. Kevennysten suuruusluokka on hänestä sellainen, että lähes miljardi on mahdollista saada kasaan.

Tarkemmat analyysit tehdään Selinin mukaan huomenna, kun liiton hallitus kokoontuu. Hallitus päättää kello 13 alkavassa kokouksessaan hyväksyykö se syntyneet neuvotteluratkaisut.

– Lähtökohtaisesti voi sanoa, että nämä olivat niitä tietoja, joita me odotimme. Konkreettiset tiedot helpottavat tilanteen arviointia, Selin sanoo STT:lle.

PAMin hallitus jätti päätöksen keskiviikkona pöydälle, koska se halusi vielä lisätietoa veronkevennyksistä ja sopimuksen kattavuudesta.

Selinin mielestä on mahdotonta vielä sanoa, minkälaiseen päätökseen liiton hallitus päätyy.

Selin: Nerokas tapa ajatella 

Tänään julkistettujen tietojen mukaan veronkevennysten suuruus on sidottu kilpailukykysopimuksen kattavuuteen. Veronkevennykset olisivat lähtökohtaisesti 315 miljoonaa euroa.

Jos sopimuksen kattavuus ylittää 85 prosenttia, kevennysten suuruus nousee 415 miljoonaan euroon. Kattavuuden ollessa yli 90 prosenttia kevennykset olisivat 515 miljoonaa euroa.  

Selin kehaisee hallituksen suunnitelmaa:  

– Se oli aika nerokas tapa ajatella, että he tekivät tällaisen progressiivisen veroalennusportaikon. Kyllähän se voi olla jonkinlainen houkutin joillekin.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme